Nedávna návšteva divadla priviedla diadoráckych kultúrnych nadšencov do novej budovy SND, no ich kroky neviedli ani do jednej z hlavných sál ani do štúdia ale do zbrusu nového priestoru ktorý národné divadlo len nedávno sprístupnilo pod názvom MODRÝ SALÓN.


MODRÝ SALÓN sľubuje, komornejšie prostredie pre divákov, netradičnú programovú štruktúru. Samo divadlo svoj nový priestor prezentuje pod titulom: ‘Tvoríme, Prezentujeme, Diskutujeme‘
Diadorákom bolo prezentované predstavenie ‚Večer rockovej poézie‘ , táto špecialitka je založená na báze recitálu, pôvodné texty známych rockových spevákov alebo skupín, ako napríklad: Leonard Cohen, Bob Dylan, Nick Cave, Sting, Rolling Stone alebo Pink Floyd boli preložené do slovenčiny a na tomto kultúrnom podujatí recitované hercami ako: Štefan Bučko, Anna Maľová, Peter Trník, Ivan Vojtek a dalsi. Pre navodenie tej správnej rockovej atmosféry rockové pesničky hrala priamo na javisku kapela On The Road. Koncepčne to dal celé dokopy pán Daniel Hevier. Nie, nie je to zhoda mien, presne tento pán básnik ktorého meno je nám známe azda už od základnej školy.

Som rada a zahrialo ma pri srdiečku že ohlasy boli pozitívne, podaktorí, možno všetci, vrátane mňa nevedeli čo majú od takéhoto predstavenia čakať, nakoniec boli unesený ako zaujímavo môžu znieť pesničky tak notoricky známe avšak prerecitované a ešte v inom jazyku. Iní v predstavení zase hľadali príbeh, ktorý si nakoniec dotvorili sami, a ako správne predstavenie si myslím že splnilo svoj účel lebo po jeho ukončení zanechalo v divákoch určitý pocit, určitú otázku a načrtlo konverzáciu ktorá sa v našej Dia skupine po predstavení rozpútal o obsahu predstavenia..kto, ako, prečo, čo, akým spôsobom, malo to tak byt, mohlo to byt inak, toto lepšie, tamto horšie, viac, menej….

Preto ak máte radi divadlo, radi sa kultúrne obohacujete tak nám zostaňte verný a sledujte čo, kedy a kde máme na pláne…
Najbližšie nás čaká výlet do vianočnej Prahy ktorý bude spríjemnený tiež akým takým kultúrnym počinom a v čase adventu más čaká jedinečný vianočný koncert.

Teším sa na Vás
Kultúre zdar 🙂

Monika

Zdieľať: