V tomto ročníku tradičného cyklovýletu s Diadorom nás čaká medzinárodná púť – pôjdeme k Neziderskému jazeru (po našom Neusiedler See :)). Trasu tam aj späť by sme mali zvládnuť do 75 km, takmer celý čas sa ide po cykloceste, takže to bude pohodička, snáď nám nebude fúkať nepriaznivý vietor.

Kto by nezvládal celú cestu, môže si pri návrate zobrať vlak z Parndorfu do Kitsee za 4,60 eura a ušetrí tak cca 25 km. Alebo sa tak rozhodneme všetci a predĺžime si miesto toho trasu popri jazere.

Stretávame sa 14.6.2014 o 10:00 na petržalskej strane Mosta SNP.

Nezabudnite si prilbu (!), doklady & peniaze, jedlo a náhradnú dušu.

Odporúčame mať poistenie do zahraničia – plne postačujúci je Európsky preukaz zdravotného poistenia (modrá kartička), v opačnom prípade ľubovoľné komerčné turistické poistenie na daný deň, čo stojí tak 1,50 eura (nedávajte si drahšiu kategóriu poistenia “šport”, to je na extrémne športy). Komerčné sa dá vybaviť okamžite online.

Priblžná trasa: https://goo.gl/maps/P2x8f

Tak už ho máme za sebou… Vydarený výlet so všetkým, čo k tomu patrí – veľká zmrzlina, bicykel takmer prevrhnutý z móla do Neusiedler See, rakúsky jarmok a pred návratom na Slovensko nám zahrala i dychovka. Danke und bis dann!

Nech sa páči, trochu obrazového materiálu:

Zdieľať: