Letný wellness – Mýto pod Ďumbierom

Kde: Hotel Mýto, Mýto pod Ďumbierom, www.hotel-myto.sk

Kedy: 25.8. – 1.9.2018

Cena: 110 EUR

Dedina sa nachádza pod Ďumbierom (2043 mnm), zo severnej strany, smerom k Mýtu vybieha z nízkotatranského hrebeňa lesnatý Veľký Gápeľ. Zo západnej strany sa k Mýtu skláňa Horný Diel (842 mnm). Južným smerom je to Malý Gápeľ, pod vrchom Šánske (847 mnm), ktorý patrí do Kráľovohoľských Tatier, sa nachádza najrovinatejšia časť celého chotára – Pohansko. Na juhu ešte treba spomenúť zalesnený Diel (900 mnm), ktorý úzkou Frlajzovou dolinou ústi do obce a cez lúčnaté svahy sa dvíha až ku Skalke (946 mnm) s televíznym vysielačom. V doline Štiavničky je minerálny prameň so zvýšeným obsahom železa a neďaleko je Vajskovský vodopád, jeden z najväčších vodopádov v Nízkych Tatrách. Jednoducho ideálne miesto pre turistiku.

Hotel ponúka asi všetko, čo potrebujeme – wellness centrum (bazén, sauny, vírivky, masáže), športovú halu (squash, bowling, biliard, stolný tenis) či niekoľko vonkajších ihrísk (tenis, basketbal, volejbal, futbal).

Známe sú kúpaliská v okolí, ako napr. prírodné kúpalisko Tále, vodná nádrž Krpáčovo – nájdeme tu ochladenie po túrach v okolitých Horehronských vrchoch alebo Vajskovskej doline.

Do prírody nás láka neuveriteľné množstvo atrakcií, ako minigolf alebo ľanový park Tarzania pozostávajúci z niekoľkých druhov prekážok, ktoré treba prekonávať vo výške do 4m medzi stromami. Ak sa ti chce, zober si bicykel so sebou, nachádzajú sa tu cyklotrasy všetkých náročností.

Ako vždy, pobyt bude plný pohybu (nech máme krásne glykémie) a dôraz kladieme na edukáciu (aby sme vedeli, prečo si máme dať pred zmrzlinou kaleráb). Ak uvažuješ o inzulínovej pumpe, tiež je to vhodným miestom pre získavanie skúseností – byť týždeň medzi nami znamená priestor pre otázky, odpovedať budú skúsené edukátorky a hravou formou sa zoznámime s konverzačnými mapami, virtuálne zvládneme prípadné nejasné situácie s diabetom.

Dlhoročný sen sa nám splnil, prvýkrát si spestríme program aj tancom, na parket počas troch dní nás pozývajú profesionálni tanečníci, ktorí nás naučia základné kroky salsy a ukážu pravú latino atmosféru. Plánujeme cca osem hodín tanca počas troch dní a veľkú latino party na konci pobytu.

Prosím, prihlášku posielajte mailom (tarnok.jessy@gmail.com, 0911886608) alebo poštou (Diador, Tehelná 20, 83103 Bratislava). Potrebujem informácie ako meno a priezvisko, adresa, dátum narodenia, telefón a mail. Ak by si mal problém s jednorázovou platbou, dá sa dohodnúť individuálne. Pobyt je pre členov nad 16 rokov.

S turistickým pozdravom

Jessy

Zdieľať: