Ahoj Diadoráci,

pripravili sme pre Vás liečebný pobyt v kúpeloch Brusno.

Kúpele ležia v údolí Slovenského Rudohoria na severovýchod od Banskej Bystrice, na severných svahoch Vepra, v ústí doliny zvanej Peklo v nadmorskej výške 424 m. n. m. Termálna liečivá minerálna voda má dokázateľne širokospektrálne liečivé účinky, vďaka vysokému obsahu minerálnych látok (v 1 litri na úrovni až 1524 mg/l).Kúpele sa špecializujú na liečbu obehového ústrojenstva, tráviaceho ústrojenstva, chorôb z poruchy látkovej výmeny a žliaz s vnútornou sekréciou, choroby obličiek a močových ciest.

V kúpeľnom parku vyviera 7 minerálnych prameňov Ludvig, Paula,Hedviga, Ondrej, Ďumbier, Vepor a vrt ŠHB – 2 (voda je využívaná na zásobovanie kúpeľnej fontány). Z fyzikálno-chemického rozboru posudzovanú prírodnú vodu možno označiť za stredne mineralizovanú, slabo kyslú, hypotonickú, hydrogenuhličitanovo-síranovú, vápenato-horečnato-sodnú, uhličitú, studenú vodu so zvýšeným obsahom fluóru. Vody sa používajú najmä na pitné kúry a minerálne kúpele.

Budeme mat 4 liečebné procedúry  a voľný vstup do rehabilitačného bazéna, fínskej a parnej sauny. https://www.kupelebrusno.sk/fotogaleria

Ubytovaní budeme v dvojlôžkových izbách v Liečebnom dome Poľana https://www.kupelebrusno.sk/liecebny-dom-polana

Stravovanie je zabezpečené v hoteli, raňajky, obedy a večere formou bufetových stolov. Doprava je individuálna (resp. autom, po dohode s ostatnými).

Pobyt sa uskutoční medzi 19-21 mája 2023.

Pobyt je pre členov nad 18 rokov.

Cena pre členov je 100 Eur. Ak máš záujem, prosím napíš mi správu/mail, inak Ťa nebudem evidovat v zozname. (tarnok.jessy@gmail.com).

Zdieľať: